United loopt verder uit, Chelsea wint niet

30 januari 2013, 23:11

Manchester United is in de Premier League verder uitgelopen op rivaal City. Het gat is nu zeven punten. De koploper won woensdagavond op Old Trafford met 2-1 van Southampton. Robin van Persie kwam ditmaal niet tot scoren.

De bezoekers, met Jos Hooiveld als steunpilaar in de defensie, kwamen al na drie minuten op voorsprong door Jay Rodriguez. Nog voor rust stelde Wayne Rooney met twee treffers orde op zaken. City speelde dinsdag in Londen teleurstellend gelijk bij Queens Park Rangers: 0-0.

Ook Chelsea leek te profiteren van de misstap van Manchester City, maar verspeelde bij Reading op het laatste moment een voorsprong van 2-0 en moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Juan Mata en Frank Lampard scoorden namens Chelsea, bij Reading was invaller Adam Le Fondre tweemaal trefzeker.

Fulham won tot slot de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot West Ham United. De ploeg van trainer Martin Jol was met 3-1 te sterk voor de Hammers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!