FA geeft Newcastle dispensatie voor Roeder

10 mei 2006, 10:41

Glenn Roeder is de Jan Boskamp van Engeland. De Brit kan als manager aan de slag bij Newcastle United, maar is niet in het bezit van de benodigde papieren. In tegenstelling tot Boskamp kan Roeder echter wél aan de slag. De Britse voetbalbond doet niet zo moeilijk als hun Nederlandse collega's en gaf Newcastle dispensatie.

De 50-jarige Roeder beschikt niet over alle trainerspapieren, hij mist namelijk de UEFA Pro-licentie. Alle andere clubs uit de Britse Premier League hebben er echter geen bezwaar tegen als Roeder in vaste dienst treed bij de Magpies, waar hij de afgelopen maande al als interim-manager actief was. De Britse voetbalbond heeft daarop besloten om van een mug geen olifant te maken en Roeder toestemming te geven om eventueel manager van Newcastle te worden.

Overigens is het nog niet zeker of Roeder ook daadwerkelijk aangesteld zal worden als manager van de Britse subtopper. De ploeg zal maandag bekend maken wie volgend seizoen voor de spelersgroep zal staan. "Het is in ieder geval fijn om te weten dat de mogelijkheid hebben om eventueel voor Glenn te kiezen", reageert Newcastle-voorzitter Freddy Shephard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen