Ontslag-clausule jaagt Briegel weg uit Albanië

10 mei 2006, 10:55

Hans-Peter Briegel heeft zich bedacht. De Duitser leek enige weken geleden zijn contract als bondscoach van Albanië te gaan verlengen, maar inmiddels is hij op dat besluit terug gekomen. "Ik zag ineens clausules in het contract staan waar ik niets van af wist", legt Briegel zijn vertrek uit.

Naar verluidt had de Albanese voetbalbond plotseling een clausule in het contract opgenomen waarbij Briegel ontslagen zou kunnen worden na drie opeenvolgende nederlagen. Aangezien een land als Albanië gemiddeld meer verliest dan wint, zou de kans groot dat zijn Briegel zomaar op straat zou belanden. "Ik kan dit contract niet tekenen, dit hadden we niet afgesproken. Ik treed daarom terug als bondscoach", aldus de 50-jarige Duitser.

Briegel, die in het verleden 72 interlands speelde, was al drie jaar in dienst van de Albanese voetbalbond. Zijn grootste succes was een zege op Europees kampioen Griekenland, in de kwalificatiecyclus naar het WK in Duitsland. Op weg naar het WK van 2008 is Albanië één van de tegenstanders van Oranje. Ook Roemenië, Bulgarije, Wit-Rusland, Slovenië en Luxemburg maken deel uit van deze groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen