De Boer: "Twaalf punten uit komende vier duels"

1 februari 2013, 14:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Frank de Boer wil dat zijn club de komende weken de basis legt voor een volgend kampioenschap. Over een maandje staat de topper tegen FC Twente op het programma en tot die wedstrijd moet Ajax geen punt laten liggen, vindt hij.

"In aanloop naar de topper tegen FC Twente moeten we de komende vier duels (VVV Venlo-uit, Roda-thuis, RKC-uit, ADO Den Haag-thuis) twaalf punten halen. Als dat lukt hebben we een goede uitgangspositie voor de titel als we bij FC Twente op bezoek gaan", zegt De Boer op de website van zijn club. De eerste driepunter moet zondag volgen, uit bij VVV. "Ze zullen wachten op de bevliegingen van spelers als Nwofor, Van Haaren en Linssen. Daar zullen we zeer alert op moeten zijn. Verder heb ik begrepen dat het veld in Venlo vanwege de winterse omstandigheden momenteel niet al te ‘spectaculair’ is. Maar daar zullen we toch een oplossing voor moeten bedenken."

Tegen VVV zal Kolbeinn Sigthórsson weer tot de selectie van Ajax behoren. De IJslander maakte donderdag tegen Vitesse zijn rentree na lang blessureleed en scoorde prompt twee keer. "Hij staat er na gisteravond goed op. Maar dat wil niet gelijk zeggen dat hij tegen VVV al in de basis zal starten. Die kans is niet groot. Hij is er heel lang uit geweest, dus we zullen zijn speelminuten voorzichtig gaan opbouwen. Volgende week woensdag zal hij in ieder geval met het IJslands elftal een vol uur in actie komen in de oefeninterland tegen Rusland. Daarna zien we weer verder."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen