Eigen doelpunt doet Sporting das om

2 februari 2013, 21:33

Sporting Lissabon blijft maar kwakkelen in de Portugese competitie. De gewezen topclub ging zaterdag, na met 1-0 voor te hebben gestaan, opnieuw onderuit. Ditmaal was Rio Ave te sterk. Het werd uiteindelijk 2-1.

Bij Sporting stond Ricky van Wolfswinkel in het basiselftal. Al na zes minuten zag die zijn ploeg op voorsprong komen via Jeffrén. Vlak voor rust ging het echter opnieuw mis voor de ploeg van trainer Jesualdo Ferreira. Nieuweling Joaozinho maakte in de 44e minuut een eigen doelpunt, waardoor de tegenstander langszij kwam.

In de 72e minuut voltrok André Filipe Alves, beter bekend als Ukra, het vonnis over de ploeg waar behalve Van Wolfswinkel ook de geblesseerden Khalid Boulahrouz en Stijn Schaars onder contract staan. De hoofdstedelingen staan in de middenmoot, met 19 punten in 17 duels. Rio Ave blijft vijfde.