Juventus wint lastige uitwedstrijd in Verona

3 februari 2013, 14:26   Bijgewerkt: 3 februari 2013, 17:29

Het verschil tussen Juventus en Napoli in de Serie A is weer drie punten in het voordeel van de Oude Dame. De ploeg uit Turijn boekte zondag een 1-2 zege bij Chievo Verona. Napoli had zaterdag al met 2-0 gewonnen van Catania.

Juventus had al drie seizoenen niet meer gewonnen in Verona, maar had deze keer een relatief eenvoudige middag. Bij rust leidde het al met 0-2, door doelpunten van Alessandro Matri (volley) en Stephan Lichtsteiner. Laatstgenoemde was trefzeker na een fraai hakballetje van Sebastian Giovinco.

In de eerste helft bakte Chievo er weinig van, maar na de doelwissel beet het meer van zich af. De thuisclub begon fel en won meer duels. Dat resulteerde in de 52ste minuut in de 1-2 van Cyril Théréau. Hij scoorde in de kluts. Daarna drong Chievo wel aan, maar Juventus hoefde nooit serieus te vrezen voor de gelijkmaker.