Excelsior-coach wil 'rode' Manu gewoon opstellen

7 februari 2013, 16:05

Trainer Leon Vlemmings van Excelsior gaat er vanuit dat hij Elvis Manu vrijdag gewoon kan opstellen in de competitiewedstrijd tegen MVV. De spits kreeg in de vorige wedstrijd een rode kaart, maar wees een schikkingsvoorstel van de KNVB af.

Vlemmings vindt dat de spits vrijgesproken moet worden. "Wij rekenen erop dat hij morgen gewoon kan spelen", zegt de coach op de website van Excelsior. "Wij vinden niet alleen dat de rode kaart onterecht was, maar zijn het ook niet eens met de manier waarop de beslissing om Elvis uit het veld te sturen, tot stand is gekomen."

De coach stoorde zich vooral aan de manier waarop arbiter Koekoek tot zijn besluit kwam om een rode kaart te trekken. De arbiter stond met zijn neus bovenop het incident waarvoor Manu rood kreeg, maar trok de kaart vooral op advies van zijn assistent. "Op de beelden is te zien dat hij twijfelt en de mening vraagt van zijn assistent. Die stond op grote afstand en riep in zijn headset dat het rood was. Ik heb er geen moeite mee als een assistent zo'n beslissing neemt, maar dan wel als hij er beter voor staat dan de scheidsrechter. Dat was in dit geval echter niet zo. Hij stond op een meter of 50 van het vermeende incident", moppert de trainer van Excelsior.

Excelsior huurt de pas 19-jarige Manu dit seizoen van stadgenoot Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen