Stekelenburg beleeft vervelende rentree

10 februari 2013, 16:55   Bijgewerkt: 10 februari 2013, 17:04

Maarten Stekelenburg heeft geen gelukkige rentree in het doel van AS Roma beleefd. De Nederlandse keeper werd zondag in de uitwedstrijd tegen Sampdoria drie keer gepasseerd. Zijn team verloor uiteindelijk met 3-1.

Onder het bewind van de vorige week ontslagen Zdenek Zeman moest Stekelenburg Mauro Goicoechea voor zich dulden, maar de oud-Ajacied krijgt van Aurelio Andreazzoli wel het vertrouwen. Voor rust was er nog niets aan de hand voor zijn team. Roma had in Genua het betere van het spel en Stekelenburg werd amper op de proef gesteld. In de tweede helft ging het echter helemaal mis.

In de 56ste minuut passeerde Marcelo Estigarribia Stekelenburg met een schot in de verre hoek. Pablo Osvaldo had een klein kwartier later de kans om de schade te herstellen, maar hij miste een strafschop. Oud-AZ'er Sergio Romero keerde de zwak ingeschoten penalty van de Italiaans international.

Kort daarna lag aan de andere kant de 2-0 erin. Deze keer moest Stekelenburg het antwoord schuldig blijven op een vrije trap van Gianluca Sansone, Erik Lamela gaf Roma in de 75ste minuut nieuwe hoop met de aansluitingstreffer, maar deze was twee minuten later alweer vervlogen door toedoen van Mauro Icardi (3-1).

AS Roma staat nu teleurstellend negende in de Serie A en zal alle zeilen moeten bijzetten om volgend seizoen Europees voetbal te spelen. Dat gold lange tijd ook voor AC Milan, maar de Rossoneri zijn met een opmars bezig. Op visite bij Cagliari werd deze echter gestuit. Na drie overwinningen op rij werd het 1-1.

De wedstrijd, die ondanks dat de Is Arenas niet aan de veiligheidseisen zou voldoen gewoon op Sardinië werd gespeeld, was niet heel hoogstaand. Victor Ibarbo kopte Cagliari op slag van rust desondanks wel op voorsprong. AC Milan, dat geen overtuigende indruk maakte, kwam in de 82ste minuut langszij. Winteraankoop Mario Balotelli benutte, evenals vorige week tegen Udinese, een strafschop.

Ondanks het puntenverlies klom AC Milan wel naar de vierde plaats in de Serie A. Internazionale passeert later op de avond weer indien van Chievo wordt gewonnen.