Erwin Koeman piekert 's nachts over RKC

15 februari 2013, 18:29

RKC Waalwijk begon goed aan het seizoen, maar door de matige resultaten van de afgelopen weken staat de ploeg nog maar drie punten boven de degradatiezone. Coach Erwin Koeman ligt er 's nachts wel eens wakker van.

"Dan pieker je erover hoe je de boel weer aan de gang kunt krijgen", zegt Koeman tegen het Brabants Dagblad. "Het gaat ook om de bereidheid van de spelers ten opzichte van elkaar. Die is de laatste weken gewoon wat minder."

"Dat het minder gaat is ook een combinatie van schorsingen, blessures en vormverlies bij een paar spelers. We hebben een krappe selectie. Het is inherent aan het werken bij RKC dat je met zo'n situatie te maken kunt krijgen."

Zondag, om 16.30 uur, krijgt RKC visite van Ajax in het Mandemakers Stadion. Een allesbehalve makkelijke opgave, maar Koeman houdt zich vast aan de eerste speelronde. Toen werd met veel strijd van PSV gewonnen (3-2). "We moeten net zo fanatiek de duels ingaan en kort bij elkaar spelen. Een hoop strijd is minimaal het vereiste om tegen Ajax een resultaat te halen. Daarnaast moeten we ook zelf blijven voetballen. Want als je tegen Ajax alleen achter uit loopt, dan verlies je altijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen