Arsenal ondanks groot veldoverwicht exit

16 februari 2013, 17:54   Bijgewerkt: 16 februari 2013, 18:17

Arsenal is in een bizarre wedstrijd de kwartfinale van de FA Cup misgelopen. De Londenaren waren zaterdag in het eigen Emirates Stadium heer en meester tegen tweedeklasser Blackburn Rovers, maar verloren met 0-1.

Aanvankelijk wees niets op een nederlaag van Arsenal. De equipe van manager Arsene Wenger had een groot veldoverwicht, maar wist de vele kansen niet te benutten. Zo schoof Gervinho op slag van rust voorlangs en raakte Tomas Rosicky met een pegel de lat. Die missers bleken uiteindelijk fataal.

Want in de 72ste minuut, een minuut nadat Wenger een driedubbele wissel had doorgevoerd, maakte Kazim Kazim-Richards uit het niets de 0-1 voor Blackburn. De Turkse speler schoot, via de binnenkant van de paal, raak in de rebound. Een woest slotoffensief leverde Arsenal niet de dik verdiende 1-1, voor een replay, op.

Daarmee kan Arsenal opnieuw een hoofdprijs van het lijstje strepen. De laatste keer dat The Gunners eremetaal omhoog konden houden was de FA Cup in 2005. Dit seizoen zal daar waarschijnlijk geen verandering in komen, of ze moeten stunten met de winst van de Champions League. Dinsdag gaat die loodzware opgave verder. Dan speelt Arsenal in Londen het eerste duel met Bayern München in de achtste finales.

Overigens zat Karim Rekik de hele wedstrijd op de bank bij Blackburn Rovers. De jonge Nederlandse verdediger (18) werd onlangs gehuurd van Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen