Jubileumgoal Messi helpt Barça aan zege

16 februari 2013, 21:53   Bijgewerkt: 16 februari 2013, 23:01

Met zijn 300ste en 301ste officiële doelpunt voor de club heeft Lionel Messi FC Barcelona zaterdag drie punten bezorgd. De Argentijnse ster boog op bezoek bij Granada CF hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Even leek Granada zich tot een reuzendoder te ontpoppen. De laagvlieger, die twee weken terug al van Real Madrid won, kwam in de 26ste minuut op 1-0 door een goal van Odion Ighalo. Hij tikte van dichtbij, net niet in buitenspelpositie, raak.

Na de rust stelde Messi orde op zaken. In de vijftigste minuut maakte hij gelijk. De balvirtuoos profiteerde in de rebound nadat Granada-keeper Tono een ver schot van Cesc Fabregas had losgelaten. Een kwartier voor tijd maakte Messi uit een vrije trap de 1-2. Daarmee staat zijn seizoensproductie in La Liga op 37 goals, in 24 duels. In dit tempo gaat hij zijn record van vorige jaargang, vijftig treffers, vernietigen.

Barcelona gaat nu met maar liefst vijftien punten voorsprong op naaste belager Atletico Madrid aan kop in La Liga. Atletico bezoekt zondag nog wel Real Valladolid.