Benfica op nippertje terug naast Porto

17 februari 2013, 23:18

Benfica heeft zich op het nippertje gehandhaafd naast FC Porto op de koppositie in de Liga ZON Sagres. De topclub uit Lissabon stevende zondag voor eigen publiek af op een doelpuntloos gelijkspel tegen Academica Coimbra, maar Lima besliste in de vijfde minuut van de blessuretijd anders. Hij benutte een penalty: 1-0.

In de absolute slotfase liep het nog even uit de hand. Een fan rende uit vreugde het veld op en vanwege commentaar op de leiding kreeg Helder Cabral (Academica) rood. Bij Benfica stond Ola John in de basis. Hij werd na een uur vervangen.

Benfica komt door de overwinning op 49 punten. Dat had FC Porto vrijdag al gedaan. De landskampioen zegevierde, met minder moeite, bij Beira Mar. Het werd 0-2.