Mihaylov baalt: "Publiek was tegen ons"

18 februari 2013, 07:59

Niet alleen de positie van coach Steve McClaren, maar ook de verhouding tussen de spelers en supporters van FC Twente staat flink onder druk. Een deel van de Enschedese aanhang liet zich zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-1), van zijn slechtste kant zien. Doelman Nikolay Mihaylov baalt daar flink van.

De harde kern van de FC Twente-fans bleef, uit protest tegen het slechte spel van de laatste weken, de eerste tien minuten van de wedstrijd weg. Toen ze eenmaal hun plek ingenomen hadden, bleken de supporters amper een steun in de de rug voor de dolende Tukkers. Naarmate de tweede helft vorderde nam het aantal fluitconcerten toe, ook toen FC Twente nog met 0-1 voor stond. Het werd uiteindelijk 1-1.

Het gedrag van de fans was voor Mihaylov aanleiding om de verplichte ronde door het stadion om de supporters te bedanken, zeer kort te houden. Hij beende snel richting kleedkamer. "Het is niet mogelijk om te klappen naar mensen, die je uitfluiten en uitschelden. Ons publiek was de hele wedstrijd tegen ons", zegt hij in De Telegraaf.

"Het leek wel een uitwedstrijd in Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam. Bij de goal die we maakten werd er ook bijna niet gejuicht. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik meemaakte. Het leek wel of het publiek blij was met een teleurstellend resultaat." Mihaylov vindt dat de fans te kritisch zijn. "We hebben goede jaren achter de rug met FC Twente. Maar de mensen moeten begrijpen, dat er dan ook slechte tijden kunnen zijn. Het woord supporter betekent dat je je club steunt. In goede en slechte tijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen