Vorm: "Voor meeste spelers eerste prijs"

23 februari 2013 – Swansea City neemt het zondag in de finale van de League Cup op tegen vierdeklasser Bradford City. De Welshe club geldt als torenhoge favoriet, maar de ploeg herbergt weinig spelers die al eens een prijs pakten.

"Voor bijna alle Swansea-spelers is dit de eerste keer dat ze een tastbare prijs kunnen winnen", aldus Swansea-doelman Michel Vorm in gesprek met Voetbal International. "Het is prachtig om dit mee te maken. Pas iets langer dan anderhalf jaar speelt dit team in de Premier League. Dat Swansea City nu al hiertoe in staat zou zijn, had ik ten tijde van mijn overstap van FC Utrecht niet kunnen vermoeden."

Toch zal Vorm waarschijnlijk niet starten zondag. Hij geldt wel als eerste keus bij Swansea, maar trainer Michael Laudrup startte dit seizoen telkens met Gerhard Tremmel in het doel. "Dit seizoen wordt er veel gerouleerd, ook in de competitie. En toch kent iedereen in het team zijn taak. Vorig jaar heeft Swansea City het als debutant in de Premier League al hartstikke goed gedaan. Op de ervaring die we toen hebben opgedaan, kunnen we voortborduren. Bij balverlies zijn we in staat de tegenstander direct onder druk te zetten, de bal afjagen. En Swansea City had vorig seizoen al bewezen op de nul te kunnen spelen."

Eredivisie

gerelateerd