Fer: "Het ligt echt niet alleen aan McClaren"

Ger
24 februari 2013, 02:25   Bijgewerkt: 24 februari 2013, 02:35

FC Twente ging zaterdag met 2-1 onderuit bij SC Heerenveen en wacht na de winterstop nog altijd op de eerste zege. Door de teleurstellende reeks is de Enschedese club inmiddels verworden tot slechts een outsider in de titelstrijd. Desondanks is volgens de Tukkers een ontslag van trainer Steve McClaren niet aan de orde.

FC Twente liet zich in Heerenveen in de eerste helft aftroeven, wat een 1-0 ruststand opleverde. "Ze zaten er vanaf het eerste moment bovenop en daar hadden we geen antwoord op. We wilden verzorgd blijven voetballen. Dat mag je naïef noemen, want we verloren vrijwel ieder duel", zegt middenvelder Willem Janssen na de wedstrijd tegenover FCUpdate.nl. "De laatste fase van de eerste helft hebben we ons echter herpakt. Die lijn wisten we door te trekken na de rust. Het is typerend voor onze situatie dat we dan toch nog verliezen."

Het initiatief van FC Twente leverde echter geen rendement op en uiteindelijk werd Alfred Finnbogason namens Heerenveen matchwinner. "Dat is ons de laatste weken al vaker overkomen. We zitten echt in de hoek waar de klappen vallen", aldus Fer. "Heel vervelend, want we hebben een goede selectie. Misschien is er door de tegenvallende resultaten toch een bepaalde angst in de groep geslopen. De laatste weken spelen we vaak één helft goed en de andere helft slecht."

Voorzitter Joop Munsterman maakte in de catacomben van het Abe Lenstra Stadion duidelijk dat een ontslag van McClaren niet aan de orde is. Eerder deze week sprak hij al woorden van gelijke strekking. Komende zaterdag krijgt FC Twente een nieuwe kans om zich te verzekeren van de eerste driepunter in 2013; al is de opdracht bijzonder pittig. Landskampioen Ajax komt dan op bezoek in de Grolsch Veste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen