Verbeek: "Twente zou ooit mooi zijn"

26 februari 2013, 17:56

Nadat Steve McClaren dinsdag zijn ontslagbrief inleverde bij FC Twente, dook meteen de naam van Gertjan Verbeek op als mogelijke opvolger. Tegenover het Noordhollands Dagblad geeft Verbeek aan niet onwelwillend te staan tegenover het trainerschap bij FC Twente. Volgens hem is dat echter op dit moment "helemaal niet aan de orde".

"Ach, bij Club Brugge werd ik ook genoemd, en bij Standard Luik ook", aldus de trainer van AZ, die wel aangeeft een speciale band te hebben met de club uit Enschede. "Ik heb tot mijn twintigste vlak naast het Diekman Stadion gewoond en ben al die jaren supporter geweest van FC Twente. Ik heb nog plakboeken met handtekeningen van spelers uit die tijd. Dus dan is het logisch dat die club me wat doet."

Toch weigert Verbeek op de zaken vooruit te lopen. "Als ik er ooit een keer hoofdtrainer zou kunnen zijn, zou dat hartstikke mooi zijn. Maar dat is helemaal niet aan de orde. Ik ben druk met AZ en mijn contract loopt nog twee jaar door."

FC Twente besloot op haar beurt Alfred Schreuder voorlopig aan te stellen als eindverantwoordelijke. Schreuder, die voor het vertrek van McClaren assistent was, beschikt niet over de benodigde trainerspapieren, maar zal in elk geval de komende weken de selectie onder zijn hoede nemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen