Everton in herkansing wel langs Oldham

26 februari 2013, 23:13

Everton vervolgt het toernooi om de FA Cup na een zege op derdeklasser Oldham Athletic. De ploeg uit Liverpool, die er tien dagen geleden niet in slaagde de tegenstander op de knieën te krijgen, bleek in de return wel te sterk. In het eigen Goodison Park werd het 3-1 waardoor de club doorstoot naar de kwartfinales van het bekertoernooi.

Oldham, dat in de League One vecht tegen degradatie, had eerder al Liverpool uitgeschakeld. Tegen Everton kwam de ploeg echter geen moment in de wedstrijd. Al na tien minuten tekende de Belg Kevin Mirallas voor de openingstreffer. Even voor rust verdubbelde verdediger Leighton Baines vanaf elf meter de score.

Na de thee was het verzet van de Latics gebroken. Halverwege de tweede helft maakte Leon Osman er 3-0 van. Oldham deed vlak voor tijd nog wel iets terug via Matt Smith, maar het duel was toen al gespeeld. John Heitinga bleef bij Everton de hele wedstrijd op de reservebank.