Van hulpverlener duwen tot eigen masker opzetten

27 februari 2013, 12:56

Jeremain Lens heeft een schorsing van drie wedstrijden aan zijn broek gekregen omdat hij in de catacomben, bij de kleedkamer, een opstootje veroorzaakte. Dit is zeker geen alledaagse manier om tegen een schorsing of rode kaart aan te lopen, maar het kan gekker. Een overzicht van vijf bizarre uitsluitingen of schorsingen.

Hulpverlener naar de grond werken

rood rode kaart

rood rode kaart

Muntje gooien naar publiek

Als publiek mag je van alles, maar als speler kan een reactie daarop je duur komen te staan. Dat ondervond Jamie Carragher in 2002, toen hij in de FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal werd bekogeld met muntjes. De verdediger van Liverpool pakte een muntje op en smeet deze terug het publiek in, maar dat mag niet. Carragher kreeg een rode kaart en moest inrukken. Na de wedstrijd ging Carragher publiekelijk diep door het stof en dat leidde er uiteindelijk toe dat de Engelse bond hem niet schorste, maar de verdediger kreeg wel een officiële waarschuwing van de politie.

Masker van jezelf opzetten

Omdat hij in de Braziliaanse competitie speelt zien we relatief weinig van Neymar. Alleen zijn goals en andere opvallende momenten waaien via filmpjes op internet over naar Europa, maar die zijn gelukkig talrijk. Want Neymar scoort niet alleen vaak, maar wordt ook meer dan eens van het veld gestuurd. De rode kaart die hij in april 2011 kreeg, is met afstand de meest bizarre. Hij vierde een fraai doelpunt door een masker van zichzelf op te zetten, maar dat mag blijkbaar niet. Hij kreeg geel en omdat hij eerder in de wedstrijd ook al een gele kaart gekregen had, moest hij inrukken.

Liedje zingen met supporters

Knokken met een teamgenoot

Iedereen die voetbalt, scheldt wel eens een teamgenoot de huid vol als hij een verkeerde pass geeft of zijn man laat lopen. Maar je moet Lee Bowyer heten om een stap verder te gaan en een teamgenoot, tijdens een wedstrijd, aan te vliegen. In een competitiewedstrijd van Newcastle United tegen Aston Villa kreeg Bowyer het aan de stok met teammaat Kieron Dyer. De twee gingen elkaar te lijf, terwijl het spel gewoon doorging. Nota bene een speler van Aston Villa moest het knokkende duo uit elkaar halen. Bowyer en Dyer kregen allebei rood, waardoor Newcastle verder moest met negen man, en werden voor respectievelijk zeven en drie wedstrijden geschorst.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen