Maher: "We kunnen nu ook PSV verslaan"

28 februari 2013, 00:00   Bijgewerkt: 27 februari 2013, 23:47

Hij hoefde niet met de spelersbus mee terug naar Alkmaar, want Adam Maher woont in Amsterdam. Hij mocht gewoon vanuit de ArenA met de auto terug naar zijn huis. Die korte rit door Amsterdam zal Adam Maher met een grote grijns op zijn gezicht afgelegd hebben, want met AZ won hij woensdag in het bekertoernooi met 0-3 van Ajax.

En hoewel heel AZ erkent dat de uiteindelijke 0-3 eindstand wat geflatteerd was, was de vreugde er niet minder groot om. Want de Alkmaarders schakelden niet alleen Ajax uit, maar staan hierdoor ook in de bekerfinale én zijn heel dicht bij een Europa League-ticket. "Ik ben heel blij. En trots", zegt Maher tegen FCUpdate.nl. "We hadden één doel: de beker winnen. Dat doel staat nog steeds. Niemand had verwacht dat we hier van Ajax zouden winnen. Dat is toch gelukt, dus in de finale van PSV winnen kan ook."

Maher erkent dat AZ in de ArenA enigszins geholpen werd door Ajax, dat aantrad met een veredeld B-team. "Ik begrijp Ajax wel, als je een druk programma hebt moet je keuzes maken", zegt Maher, die in Amsterdam gezien wordt als mogelijke opvolger van Christian Eriksen, diplomatiek. "Of ik deze opstelling van Ajax verwacht had? Ach. Daar ben ik niet echt mee bezig geweest. Ik zag natuurlijk een aantal andere namen, maar wij moesten het altijd nog zelf doen. Voor ons heeft het uiteindelijk goed uitgepakt."

En dus kan AZ 9 mei 2013 rood omcirkelen in de agenda, want dan staat de finale tegen PSV op het programma. Maar voordat het zo ver is, moet AZ nog een andere klus klaren. "We hebben nog tien wedstrijden te gaan in de competitie, daarin moeten we proberen dertig punten te pakken", zegt Maher zonder blikken of blozen. "Hopelijk komen we dan rond plek zeven of acht uit. Maar de finale is natuurlijk het grote doel nu. Als je de beker wint, maak je van een moeizaam seizoen in één klap een topseizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen