Meijers vindt zichzelf beter dan Gullit en Van Basten

2 maart 2013, 14:50   Bijgewerkt: 2 maart 2013, 15:11

Trainer Eric Meijers van Helmond Sport beleeft dit seizoen zijn doorbraak in het betaald voetbal. Na twintig jaar als trainer actief te zijn geweest in het amateurvoetbal, kreeg hij afgelopen zomer een kans in de Jupiler League. Die kans pakt hij met beide handen aan, want de prestaties zijn goed en hij kreeg deze week een nieuw contract.

Meijers is door zijn jaren in het amateurvoetbal, waar hij onder meer algemeen amateurkampioen werd met Achilles, uitgegroeid tot een vakman. Zijn loopbaan als trainer is niet te vergelijken met die van pakweg Ruud Gullit en Marco van Basten, die op basis van hun kwaliteiten als speler direct hoofdcoach bij een grote club werden. Op de vraag of hij zichzelf een betere trainer vindt dan die twee, antwoordt hij 'ja'.

Om coach van Helmond Sport te worden moest Meijers niet alleen jarenlang ervaring opdoen bij de amateurs, maar moest hij vorig jaar ook zijn baan opzeggen. "Ik heb twee of drie keer beter mijn best moeten doen dan collega-trainers met een grote voetbalcarrière om in het betaald voetbal terecht te komen. En ook financieel heb ik een stap terug moeten doen. Maar soms moet je in het diepe springen en daarbij ben ik Helmond Sport dankbaar voor de kans die zij mij gegeven hebben", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen