Flitsende start brengt Roda eenvoudige zege

3 maart 2013, 16:26

Roda JC heeft zichzelf zondag onderin de eredivisie wat lucht verschaft. De ploeg van trainer Ruud Brood startte zoals bijna gebruikelijk de laatste weken flitsend tegen FC Groningen. Dit keer bekroonden de Limburgers die droomstart dan eindelijk eens met een overwinning: 4-1. Daardoor nam Roda JC wat afstand van VVV-Venlo en Willem II, de onderste twee ploegen.

Het antwoord van de bezoekers uit het noorden liet niet lang op zich wachten. David Texeira, de vervanger van de zieke spits Género Zeefuik, reageerde attent toen keeper Filip Kurto een schot van Michael de Leeuw slecht verwerkte. De Uruguayaan was er snel bij om de rebound in te tikken (1-1). Texeira was niet de enige nieuweling in de basis bij Groningen. Zo maakte linksback Yoëll van Nieff zijn debuut. Leandro Bacuna kreeg voorin de voorkeur boven Henk Bos. Bij Roda JC meldde Robbie Wielaert zich zondagochtend ziek af bij trainer Ruud Brood. Die kon wel beschikken over Abel Tamata, wiens rode kaart uit de wedstrijd vorige week tegen FC Utrecht werd geseponeerd.

Aan het begin van de tweede helft gooide Malki de wedstrijd in het slot. De Syrische topschutter was het eindstation van een flitsende aanval via Hupperts en Mitchell Donald: 4-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen