Roda biedt Groningen-supporters excuses aan

5 maart 2013, 14:39

Roda JC heeft zijn excuses aangeboden aan fans van FC Groningen. De Groningen Fanatics ondervonden zondag, bij aankomst in het Parkstad Limburg Stadion, beperkingen bij de uitingen rondom hun tienjarig jubileum. En dat terwijl de fans ruim voorafgaand aan het duel alle brandveiligheidcertificaten doorgemaild hadden.

Dat de fans hun bijzondere sfeeractie niet volledig uit konden voeren, leidde tot woede bij de Groningse clubleiding. Directeur Hans Nijland stuurde een boze brief naar Roda JC, waarin hij de manier waarop Roda omging met de Groningen-supporters 'absoluut onacceptabel, amateuristisch en zonder respect' noemde. Hij wees er ook op dat de fans ongeveer 700 kilometer hadden afgelegd om het duel te bezoeken.

Algemeen directeur Marcel van den Bunder van Roda JC Kerkrade reageerde dinsdag persoonlijk op de kritiek vanuit het hoge Noorden. Hij maakte excuses voor de ontvangst en de houding en gedrag van zijn organisatie, meldt FC Groningen op haar website. Van den Bunder liet weten contact te zullen opnemen met de Groningen Fanatics, om hen ook nog persoonlijk zijn verontschuldigingen aan te bieden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen