Bekerfinale ook komende vier seizoenen in Kuip

Ger
5 maart 2013, 17:44

De finale van het nationale bekertoernooi wordt ook de komende vier seizoenen in de Rotterdamse Kuip afgewerkt. Dat hebben de KNVB en stadion Feijenoord dinsdag afgesproken. In de Kuip zijn inmiddels 38 bekerfinales afgewerkt, waarvan 37 sinds de invoering van het betaald voetbal in het seizoen 1954/1955.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, is blij dat de komende vier finales van het bekertoernooi in de Kuip worden gespeeld. "Vanaf 1989 spelen we de bekerfinale in stadion Feijenoord. Inmiddels is dit een heuse traditie geworden. Het is prettig te merken dat het stadion en Rotterdam het slotstuk van het bekertoernooi graag willen blijven huisvesten. Voor de bond is en blijft het immers één van de belangrijkste evenementen van het jaar."

PSV en AZ spelen op 9 mei in het onderkomen van Feyenoord de bekerfinale van dit seizoen. De Eindhovense club had op 24 juni 1950 ook al de primeur van de eerste eindstrijd in Rotterdam. HFC Haarlem was destijds de tegenstander. PSV zegevierde met 4-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen