Schalke wint Kohlenpottderby, zege Bayern

9 maart 2013, 17:28   Bijgewerkt: 9 maart 2013, 21:22

FC Schalke 04 heeft zaterdag de beroemde Duitse Kohlenpottderby weten te winnen. In Gelsenkirchen werd het mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die in de tweede helft geblesseerd uitviel, 2-1.

Vlak na het uitvallen van Huntelaar maakte Dortmund de aansluitingstreffer via Robert Lewandowski. Ondanks een aantal grote kansen voor de regerend landskampioen van Duitsland, hield Schalke stand en wisten 'Die Köningsblauen' de drie punten in eigen huis te houden.

Bayern München heeft zaterdag nipt gewonnen van Fortuna Düsseldorf (3-2). De ploeg van Jupp Heynckes, waar Arjen Robben vanwege een blessure buiten de wedstrijdselectie werd gelaten, had het in eigen huis lang moeilijk tegen de nummer 13 van de Bundesliga, maar wist door een late goal de drie punten in München te houden.

'Der Rekordmeister' keek na kwartier spelen al tegen een achterstand aan, toen Mathis Bolly de score opende. Op slag van rust maakte Thomas Muller gelijk, maar na 70 minuten nam Düsseldorf opnieuw de leiding, na een doelpunt van Andreas Lambertz. Bayern had drie minuten nodig om die achterstand weer ongedaan te maken via Franck Ribery. Vlak voor tijd scoorde Jerome Boateng de 3-2 en schonk de Beierse club zo de winst.

Schalke stijgt door de zege naar de 4e plek, die recht geeft op plek in de voorronde van de Champions League. Borussia blijft tweede, op 20 punten afstand van koploper Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen