Vertrekkende Maaskant: "Publiek gaf laatste zetje"

Ger
11 maart 2013, 19:40   Bijgewerkt: 11 maart 2013, 20:19

Robert Maaskant twijfelde al enkele weken over zijn toekomst bij FC Groningen. De trainer, die in de Martinistad een aflopende verbintenis heeft, vreesde het uitblijven van een kwaliteitsimpuls bij zijn selectie. De reactie van een groep ontevreden supporters was uiteindelijk de welbekende druppel.

"Als je niet goed speelt, kan ik een fluitconcert begrijpen. Maar tegen NAC kwamen we redelijk in de buurt van ons maximale niveau. Als je al aan het twijfelen bent of je de juiste man op de juiste plaats bent, dan helpt zo'n overtrokken reactie van de supporters niet", aldus Maaskant. Onduidelijkheid over de invulling van de selectie voor volgend seizoen deed de twijfels bij de trainer enkele weken ontstaan. "Ik weet niet of ik meer uit deze selectie kan halen. Ook daarom lijkt het me beter om komende zomer iemand anders voor de groep te zetten," vertelt Maaskant.

Ook algemeen directeur Hans Nijland had de boodschap van Maaskant volgens eigen zeggen niet zien aankomen. "Robert is weliswaar een emotionele kerel, maar dit lag niet in de lijn der verwachtingen. Eigenlijk hadden we pas na de komende speelronde bij elkaar willen zitten om de knoop door te hakken. Maandagochtend gaf Robert echter aan te twijfelen over zijn toekomst bij de club. We zijn vervolgens gezamenlijk tot de slotsom gekomen dat het beter was om uit elkaar te gaan."

Het speculeren over een opvolger is direct na het nieuws over de zomerse exit van Maaskant al begonnen. In Groningen circuleren onder meer de namen van Art Langeler en Erwin Koeman. "Maar we hebben met nog geen enkele kandidaat gesproken", benadrukt Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen