Anderlecht sluit reguliere competitie af met remise

Ger
16 maart 2013, 22:54   Bijgewerkt: 16 maart 2013, 23:10

Anderlecht heeft in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie niet van AA Gent kunnen winnen: 1-1. Door de remise sluit de koploper de Jupiler Pro League af met vier punten voorsprong op Zulte-Waregem. Dat verschil wordt bij het begin van de play-offs, waarin de beste zes teams gaan strijden om de titel, gehalveerd.

Anderlecht leek op weg naar de winst door een treffer kort voor rust van Milan Jovanovic. Rodgers Kola maakte zeven minuten voor tijd gelijk. Zulte-Waregem liep twee punten in door met 2-3 te winnen bij KV Mechelen.

Racing Genk tankte zelfvertrouwen door een 5-1-zege bij Bergen. De ploeg van trainer Mario Been begint als nummer drie aan de play-offs met een aangepaste achterstand van zes punten op Anderlecht.