Groep A: derbyzege Kroatië, ook België juicht

22 maart 2013, 23:11   Bijgewerkt: 22 maart 2013, 23:18

In de Balkan heeft Kroatië vrijdag de beladen burenruzie met Servië gewonnen. Het werd 2-0 voor de Kroaten in het eigen Maksimir Stadion in Zagreb, waar geen Servische supporters welkom waren.

Mario Mandzukic en Ivica Olic waren de helden van Kroatië. Ze bepaalden binnen 37 minuten de eindstand op 2-0. Dat konden Serviërs Filip Djuricic (SC Heerenveen) en Dusan Tadic (FC Twente) niet voorkomen. Djuricic speelde de hele wedstrijd, Tadic mocht na bijna een uur invallen.

Servië lijkt door de nederlaag kansloos voor een WK-ticket. Het verschil met lijstaanvoerders Kroatië en België bedraagt al negen punten. De Rode Duivels handhaafden zich op de gedeelde koppositie door iets verderop met 0-2 te winnen bij Macedonië. Kevin de Bruyne voor en Eden Hazard (penalty) na de pauze waren trefzeker voor onze zuiderburen, bij wie Ajacied Toby Alderweireld in de basis stond. Nacer Chadli (FC Twente) viel in, Dries Mertens van PSV bleef op de bank.

In Glasgow eindigde het Brits onderonsje tussen Schotland en Wales in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. Aaron Ramsey en Hal Robson-Kanu bogen in de laatste twintig minuten een 1-0 achterstand om in een driepunter. Ramsey haalde het einde overigens niet. De speler van Arsenal kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart. Dat was de Schot Robert Snodgrass twintig minuten eerder al overkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen