Belangrijke avonden voor Engeland en Spanje

24 maart 2013, 13:15   Bijgewerkt: 24 maart 2013, 16:22

De zomer van 2014, hij lijkt nog zo ver weg op deze winterse lentedagen van 2013. Maar voor sommige landen begint het wereldkampioenschap van juni 2014 in Brazilië al dichtbij te komen. Dinsdag staat weer een avondje WK-kwalificatievoetbal op het programma. Oranje speelt thuis tegen Roemenië, de krakers van de avond zijn Montenegro-Engeland en Frankrijk-Spanje. Een voorbeschouwing.

Groep A

België- Macedonië

Wales- Kroatië

In Groep A is de hiërarchie duidelijk: Kroatië en België gaan samen uitmaken wie eerste en tweede worden. De landen staan met dertien punten uit de eerste vijf duels samen aan kop in de groep en hebben Wales, Servië, Macedonië en Schotland op grote achterstand gezet. Op 11 oktober is de kraker tussen Kroatië en België, tot die tijd is het voor beide landen vooral zaak om geen punten te morsen. België speelt dinsdag thuis tegen Macedonië, Kroatië gaat op bezoek bij Wales.

Groep B

Armenië- Tsjechië

Denemarken- Bulgarije

Malta- Italië

Eén van de leukste groepen van deze kwalificatiecyclus is Groep B. Italië staat er uitstekend voor en kan zijn koppositie dinsdag op Malta verder verstevigen, daar achter is nog alles mogelijk. Denemarken greep vrijdag zijn laatste kans door Tsjechië te verslaan en beide landen staan nu gedeeld derde, achter Bulgarije. Denemarken en Bulgarije staan dinsdag tegenover elkaar, Tsjechië speelt uit tegen Armenië. Wint Bulgarije, dan is het WK voor de Denen ineens weer heel ver weg.

Groep C

Duitsland- Kazachstan

Ierland- Oostenrijk

vrouw fan supporter

vrouw fan supporter

Groep D

Estland- Andorra

Turkije- Hongarije

Nederland- Roemenië

Groep E

In Groep E staan dinsdag geen wedstrijden gepland. In deze groep leidt Zwitserland met elf punten uit vijf wedstrijden, Albanië staat met negen punten op plek twee.

Groep F

Azerbeidzjan- Portugal

Noord- Ierland- Israël

Groep G

In Groep G wordt dinsdag niet gevoetbald. Bosnië-Herzegovina heeft sinds vrijdag de touwtjes in deze poule stevig in handen. Het won thuis met 3-0 van Griekenland, de belangrijkste concurrent. De Bosniërs staat nu drie punten los van de Grieken.

Groep H

Oekraïne- Moldavië

Polen- San Marino

Montenegro- Engeland

Eén van de mooiste wedstrijden van de komende speelronde is Montenegro- Engeland. Voor eigen publiek verdedigt Montenegro zijn verrassende koppositie in de poule. Die eerste plaats wist het vrijdag te behouden door met 0-1 te winnen bij Moldavië, dankzij een laat doelpunt van Mirko Vucinic. Tegen Engeland zal blijken hoe sterk Montenegro daadwerkelijk is. Verliezen kan dodelijk zijn voor Engeland, want dan kijkt het ineens tegen een achterstand van vijf punten aan. Voor de andere vier teams in deze groep lijkt de wereldtitelstrijd in Brazilië al uit beeld.

Groep I

Frankrijk- Spanje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen