Van Hanegem kritisch op Sneijder en Van der Vaart

Ger
25 maart 2013, 08:25

Willem van Hanegem is kritisch over het optreden van Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland (3-0). Volgens de Kromme is het ego van de twee middenvelders te groot.

"Ik was in de aanloop al niet gerust op wat we aanvallend gingen bieden. Jongens als Sneijder en Van der Vaart, hartstikke goede spelers nog steeds, waren te veel met zichzelf bezig. Met hun status vooral. Dat komt ook doordat er naar gevraagd wordt door journalisten. Maar je zou er als speler ook gewoon eens over kunnen zwijgen", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Ze zetten zichzelf onder druk, omdat ze bang zijn voor de aanstormende jeugd. Voor Clasie, Vilhena, Boëtius. Onbegrijpelijk dat die laatste niet bij de selectie zat."

"Boëtius is een jongen die je tegen Estland goed had kunnen gebruiken, van hem wordt het voetbal mooier. Laat het hem maar doen. Met alle respect voor Van der Vaart en Sneijder. Als die in 2014 de beste zijn, dan spelen ze gewoon. Maar je moet aan de top wel de strijd aan blijven gaan met elkaar. Daar wordt ook een oude rot beter van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen