Holman helpt Australië aan punt tegen Oman

Ger
26 maart 2013, 11:49   Bijgewerkt: 26 maart 2013, 12:10

Australië heeft dinsdag ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Oman in de WK-kwalificatie. Door een late treffer van oud-AZ'er Brett Holman werd het 2-2.

Na 49 minuten keek Australië nog tegen een 0-2 achterstand aan. Abdul Aziz Al Muqbali opende de score al na zes minuten, Michael Jedinak passeerde vlak na rust zijn eigen doelman. Tim Cahill maakte snel de aansluitingstreffer, waarna Holman vijf minuten voor tijd op aangeven van invaller Tommy Oar van FC Utrecht voor de gelijkmaker tekende.

Australië blijft door het gelijkspel met nog drie wedstrijden te gaan tweede in poule B van de Aziatische WK-kwalificatie. Japan gaat fier aan kop met zeven punten voorsprong op The Socceroos. De nummer één en twee gaan rechtstreeks naar het WK in Brazilië.