Coach Wilmots: "Beter evenwicht met Chadli"

27 maart 2013, 08:20

Nacer Chadli groeit langzaam maar zeker toe naar zijn oude vorm. Tegen Macedonië toonde de aanvaller van FC Twente zijn waarde voor de nationale ploeg van België. Als invaller zorgde hij er voor dat de Belgen na rust het verschil maakten (1-0).

Chadli kwam, evenals Kevin Mirallas, na 45 minuten in de ploeg omdat coach Marc Wilmots niet tevreden was over het vertoonde spel in de eerste helft. Dat bleek een goede ingreep. "Collectief was onze prestatie veel beter in de tweede helft. Voor de rust misten we infiltraties vanuit de tweede lijn van Dembele en De Bruyne. Met Chadli in de ploeg was er een beter evenwicht", zegt de bondscoach tegenover Sporza.

"Voor de rust konden we geen druk zetten op hun defensie. Met Chadli hebben we het anders gedaan en zo konden we de bal sneller terugveroveren. Alles liep beter en we hebben weinig weggegeven", aldus Wilmots, die weet dat België door de zege op koers blijft voor het WK. Het voert de groep aan met zestien punten, evenveel als Kroatië. "We moeten nog vier finales spelen. De ploeg groeit. We hebben zestien op achttien, elf goals voor en één tegen. Dat is formidabel, maar het kan altijd beter."

Eden Hazard maakte tegen Macedonië het winnende doelpunt voor de Belgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen