Dortmund stelt kampioensfeest Bayern even uit

30 maart 2013, 17:31

Borussia Dortmund heeft het kampioensfeest van Bayern München met minimaal één week uitgesteld. De kampioen van vorig jaar won zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart met 2-1. Alleen als Dortmund punten had verspeeld in Stuttgart, zou Bayern München zaterdag al de titel kunnen binnenhalen. De ongenaakbare koploper van de Bundesliga ontvangt Hamburger SV.

De Poolse spits Robert Lewandowski voorkwam met zijn doelpunt in de 82e minuut dat Bayern München de vroegste kampioen ooit kon worden. Stuttgart moest de laatste 20 minuten met tien man voetballen, nadat Georg Niedermeier zijn tweede gele kaart had gekregen.

Ook Bayer Leverkusen en Schalke 04 hebben zaterdag in de strijd om de Champions League-tickets in de Duitse voetbalcompetitie goede zaken gedaan. Beide subtoppers boekten een overtuigende zege. Leverkusen won met 4-1 bij Fortuna Düsseldorf, Schalke 04 zegevierde thuis tegen TSG Hoffenheim met 3-0.

Leverkusen staat derde in de Bundesliga met 48 punten uit 27 duels, Schalke volgt met 42 punten. Eintracht Frankfurt doet met 39 punten ook mee om een plek bij de bovenste vier. De ploeg uit Frankfurt gaat zondag op bezoek bij hekkensluiter SpVgg Greuther Fürth. De eerste drie gaat rechtstreeks naar de Champions League, de nummer vier krijgt een ticket voor de voorronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen