Chelsea ten onder, Tottenham profiteert

30 maart 2013, 17:55   Bijgewerkt: 30 maart 2013, 20:37

In de strijd om Champions League-voetbal heeft Chelsea zaterdag een dure nederlaag geleden. De Champions League-houder verloor met 2-1 bij laagvlieger Southampton en moet daardoor de derde plek in de Premier League afstaan aan Tottenham Hotspur, dat met 1-2 won van Swansea City.

Southampton, met Jos Hooiveld in de basis, dankte de verrassende driepunter aan een treffer van Rickie Lambert in de 36ste minuut. John Terry had twee minuten eerder gelijkgemaakt, Jay Rodriguez had Southampton in de 23ste minuut voor de eerste keer aan de leiding gebracht.

Tottenham Hotspur legde de basis voor de zege bij Swansea City in de eerste twintig minuten, aan de hand van het tandem Jan Vertonghen- Gareth Bale. De ex-Ajacied opende in de achtste minuut op aangeven van Bale de score. De Welsham zorgde tien minuten later zelf op heerlijke wijze voor de 0-2. Na een pass van Vertonghen controleerde hij de bal, en schoot vrijwel uit stand raak.

Swansea, met Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan De Guzman in de basis, was daarna de bovenliggende partij. De gelijkmaker bleef echter uit, al viel de aansluitingstreffer nog wel. Topscorer Michu scoorde uit een corner,

Tottenham komt door de overwinning op 57 punten, twee meer dan Chelsea, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Arsenal naderde Chelsea tot twee punten, door hekkensluiter Reading FC met 4-1 op te peuzelen. Gervinho, Santiago Cazorla, Olivier Giroud en Mikel Arteta waren trefzeker voor The Gunners.

Manchester City, dat eenzaam op de tweede plaats staat, had ook een makkelijke middag. In het eigen Etihad Stadium was Newcastle United geen partij: 4-0. Carlos Tevez, David Silva, Vincent Kompany en James Perch (eigen goal) scoorden. Bij Newcastle is Tim Krul nog altijd geblesseerd, Vurnon Anita had wel een basisplek.

Manchester City heeft 62 punten, vijftien minder dan de fiere klassementsleider Manchester United. Dat team boekte eerder vandaag een 0-1 zege bij Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen