Van Ginkel: "Zijn zeker niet kansloos voor titel"

1 april 2013, 08:00

Marco van Ginkel won zondag met zijn Vitesse met enige moeite de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ondanks een comfortabele 2-0-voorsprong bij rust, werd het in de slotfase nog spannend na de aansluitingstreffer. Ook Van Ginkel was er niet gerust op.

"We konden de bal voorin maar moeilijk vasthouden", aldus Van Ginkel tegen NUsport. "Zij hadden door de achterstand niets te verliezen en gingen er nog vol voor. Daar hadden wij moeite mee."

De Arnhemmers leken na rust enigszins gas terug te nemen, daar was volgens de middenvelder echter geen sprake van. "Wij onderschatten nooit een ander team. Het was van onze kant gewoon slordig. Bony was minder in de tweede helft, maar ik ook. We creëerden evengoed nog wat kansjes en we hebben gewoon gewonnen."

Dankzij de zege stijgt Vitesse naar de gedeelte tweede plaats, waar PSV een veel beter doelsaldo heeft. De concurrent uit Eindhoven wist zondag niet te winnen bij Roda JC. "Het is terecht dat we nu op de tweede plaats staan. Andere teams morsen punten, wij ook wel, maar als het moet, dan slaan we toe. We hebben niks in eigen hand. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, maar we zijn zeker niet kansloos."

Op de vraag wat zijn ploeg zou moeten zonder topscorer Bony, die tegen PEC alweer zijn 27ste treffer van het seizoen maakte, heeft Van Ginkel ook geen antwoord. "Het is natuurlijk een geweldige speler. Ik weet niet wat er zou gebeuren als hij vertrekt. Dan kopen we weer een andere speler. Maar zover kijk ik niet. Dat doe ik nooit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen