'Poulsen op weg terug, Cuenca mikt op PSV-uit'

31 maart 2013, 19:26

Christian Poulsen kan waarschijnlijk komende zondag alweer met Ajax tegen Heracles Almelo voetballen. De middenvelder ontbrak tegen NEC (4-1) omdat hij nog niet helemaal is hersteld van een hamstringblessure.

"We wilden gewoon geen risico met hem nemen", aldus De Boer. "Maar het gaat goed met hem. Ryan Babel viel ook aardig in. Die klopt ook aan de deur. Ik denk dat Isaac Cuenca nog niet tegen Heracles kan spelen. Misschien een week later wel tegen PSV."

De Boer is verder erg tevreden over Danny Hoesen, die tegen NEC opnieuw sterk inviel. "Hij is fysiek veel sterker geworden door de vele krachttraining die hij heeft gedaan. We wisten dat die fysieke arbeid ten koste kon gaan van zijn spel. Maar hij plukt daar nu de vruchten van."

De Boer houdt voorlopig ook vertrouwen in Kolbeinn Sigthorsson, die tegen NEC wederom een beetje teleurstelde. "Sigthorsson is er heel lang uit geweest", zei De Boer. "Ik zie hem wel steeds beter worden. In het strafschopgebied kan hij dodelijk zijn. Maar het is fijn voor een trainer als je iemand als Hoesen nog achter de hand hebt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen