Sochaux houdt Olympique Lyon van tweede plek

31 maart 2013, 23:37   Bijgewerkt: 2 april 2013, 12:04

Olympique Lyon heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Sochaux dure punten laten liggen. De ploeg uit Lyon had bij winst de tweede plek van Olympique Marseille in de Ligue 1 weer kunnen overnemen, maar ging tegen het laaggeklasseerde Sochaux pijnlijk onderuit. Het werd 1-2.

De doelpunten in Lyon vielen pas na rust. Giovanni Sio zette de degradatiekandidaat op voorsprong, maar zag Lyon vanaf elfmeter langszij komen. De strafschop werd benut door Bafetimbi Gomis. In de 88ste minuut zette Cedric Bakambu de eindstand op het scorebord.

Door de zege staat Sochaux weer boven de degradatiestreep. Lyon blijft derde en heeft één punt minder dan Marseille. Saint-Étienne volgt op drie punten. De achterstand op koploper Paris Saint Germain bedraagt met nog acht wedstrijden te gaan acht punten.

Ook Lille OSC volgt Lyon op geringe afstand. De Noord-Fransen wonnen eerder op de avond hun uitwedstrijd bij Stade Brest. In Brest boog Lille een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege. De doelpunten bij de ploeg van trainer Rudi Garcia werden gemaakt door voormalig-Feyenoorder Salomon Kalou en Nolan Roux.