Kritische Van Hanegem: "Grote fout van Koeman"

Ger
2 april 2013, 09:33

Willem van Hanegem wijt de nederlaag die Feyenoord zaterdagavond leed in het uitduel met SC Heerenveen deels aan tactisch falen van trainer Ronald Koeman. Met Lex Immers als vervanger van de geschorste Graziano Pellè ging de Rotterdamse club met 2-0 onderuit.

"In de aanloop naar de wedstrijd in Friesland heb ik me al geërgerd aan de publiciteit rond Feyenoord. Men zat te wachten op het tactisch vernuft van Ronald Koeman, las ik overal", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Het 'plan B' of zoiets. Hoezo nou? Omdat Pellè niet meedoet? Zijn afwezigheid scheelde inderdaad heel veel, maar moet je dan ineens anders gaan spelen? Volgens mij valt er een poppetje weg en daar zet je één ander poppetje voor in de plaats."

Volgens de Kromme is Koeman de fout ingegaan door Immers in de punt van de aanval te posteren. "Maar als hij nou iets niet kan, is het het beschermen en vasthouden van de bal. Dat geeft niet zo als je in de spits staat, daar kan het minder kwaad, maar op het middenveld is het dodelijk. Het is ook niet zo gek dat hij een blessure opliep met de capriolen die hij moest maken. De verantwoordelijkheid was voor hem te groot. Ik vind dat in dit geval de verantwoordelijkheid van Koeman. Hij heeft zijn team aangepast aan het ontbreken van Pellè en dat is volgens mij een grote fout."

Van Hanegem denkt dat Feyenoord na de nederlaag in Friesland de titel definitief moet vergeten. "Ik heb altijd gezegd dat Feyenoord om het kampioenschap moet spelen, niet dat ze kampioen moeten worden. Ze kunnen nu net als vorig jaar tweede worden en dat zou van de hele club een geweldige prestatie zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen