Opgeleefd Heerenveen waakt voor gemakzucht

Ger
2 april 2013, 13:00

SC Heerenveen dreigde vijf wedstrijden geleden af te zakken naar de degradatiezone. Een thuiszege op FC Twente luidde eind februari een verrassende ommekeer in. Vervolgens werden ook NAC Breda, PSV, NEC en Feyenoord verslagen, waardoor de Friezen zijn opgeklommen naar de zevende plek. "Het geheim van Heerenveen? Dat is er niet", zegt Arnold Kruiswijk.

De verdediger is zelf ook verrast dat Heerenveen de overwinningen blijft opstapelen. "Het geheim van Heerenveen? Dat is er niet. Het is moeilijk om dit succes te verklaren. We zijn niet opeens iets anders gaan doen." Volgens Kruiswijk moet de sleutel tot de Friese opmars gezocht worden op mentaal vlak. "We stonden in de kelder van de Eredivisie en dan is alles snel negatief. Maar als je een paar keer wint, komt het vertrouwen terug en gaat het opeens lopen. Dat werkt automatisch."

Tegen Feyenoord speelde Kruiswijk weer eens een volledige wedstrijd. De verdediger is onder trainer Marco van Basten niet altijd zeker van een basisplaats. "Dit seizoen is er achterin behoorlijk wat gewisseld", verzucht Kruiswijk. "Als ik speel, probeer ik het uiteraard zo goed mogelijk in te vullen. Het voor mij natuurlijk ook fijn dat de zegereeks wordt doorgezet als ik erin kom. Thuis met 2-0 winnen van Feyenoord is gewoon lekker."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen