Mathijsen: "Op de training ging het ook al minder"

6 april 2013, 09:00   Bijgewerkt: 5 april 2013, 23:23

Het spel was slecht, gaf Joris Mathijsen ruiterlijk toe. Bij vlagen zelfs zeer slecht. "Maar na afloop van het seizoen praat niemand daar mee over." Want Feyenoord won, ondanks het moeizame voetbal, 'gewoon' van VVV Venlo. Het werd 1-0, waardoor de Rotterdammers blijven aanhaken in de strijd om het kampioenschap.

Hij had twee dingen te vieren, want Joris Mathijsen werd vrijdag 33 jaar. Een dubbele felicitatie was dus op zijn plaats na de overwinning op VVV Venlo, maar de verdediger was vooral blij met de drie punten. “Want ik wist van te voren al dat ik jarig zou zijn”, lacht de 84-voudig international tegen FCUpdate.nl. “En eigenlijk ben ik natuurlijk maar één dagje ouder geworden. Dus ik ben vooral blij met de overwinning.”

Mathijsen was niet alleen blij, maar ook opgelucht. Want het had anders kunnen lopen, in de Kuip tegen degradatiekandidaat VVV Venlo. Met name in de eerste helft waren de beste kansen voor de ploeg uit Limburg. “Zo'n wedstrijd zit er wel eens tussen”, mijmert Mathijsen. Een verklaring voor het moeizame spel van zijn ploeg heeft hij niet, maar het kwam voor de verdediger niet als een verrassing. “Ik merkte deze week op de training al dat het minder ging. Het ging allemaal net niet lekker. Je hoopt dan nog dat het in de wedstrijd anders is, maar het bleef moeizaam gaan.”

Vooral in de eerste helft van de wedstrijd tegen VVV speelde Feyenoord ver onder de maat, erkent de verdediger. “In de eerste twintig minuten heeft Erwin Mulder ons twee of drie keer gered. In die fase speelden we slecht, soms zelfs heel slecht. Na de pauze waren we in ieder geval iets agressiever en kregen we wat mogelijkheden.”

En omdat Graziano Pellè één van die mogelijkheden benutte, hij kopte een voorzet van Mathijsen knap binnen, kon Feyenoord de Kuip toch nog lachend verlaten. “Aan het eind van het seizoen praat niemand er meer over, dat het vandaag zo moeizaam ging. En misschien komen we mentaal gezien juist ook wel sterker uit deze week."

"We hebben tot de volgende wedstrijd, uit tegen RKC een lange week, dat is prettig", weet Mathijsen, die door de driepunter op zijn verjaardag in ieder geval met een goed gevoel het eerste weekend van zijn volgende levensjaar in gaat. "We kunnen de komende dagen even achterover leunen en kijken wat de concurrentie doet, dat is ook wel eens lekker. Al verwacht ik weinig puntverlies van de andere ploegen bovenin.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen