Barça op schot zonder Messi, maar mét Abidal

6 april 2013, 23:51

Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdag een dikke zege in La Liga geboekt. In het eigen Camp Nou werd met 5-0 van Real Mallorca gewonnen. Niet één van de treffers was echter het hoogtepunt, dat was namelijk de invalbeurt van Eric Abidal in de 69ste minuut.

Abidal was ruim een jaar uit de roulatie vanwege een levertransplantatie. Afgelopen weekend zat de Fransman tegen Celta de Vigo al wel op de bank, maar hij bleef reserve. Tegen Mallorca maakte hij, onder een warm applaus, zijn comeback.

FC Barcelona leidde op dat moment al met 5-0. Cesc Fabregas en Alexis Sanchez waren met respectievelijk drie en twee doelpunten de uitblinkers bij de fiere koploper in de Spaanse competitie. Na een 1-2'tje met Sanchez opende Fabregas in de twintigste minuut de score. Twee minuten later zorgde Sanchez zelf, na half ingrijpen van Mallorca-keeper Dudu Aouate op een schot van Fabregas, voor de 2-0.

Bij de 3-0 scoorde Fabregas opnieuw na voorbereidend werk van Sanchez. Even later, bij de 4-0, waren de rollen weer omgedraaid. Fabregas bepaalde vlak na de pauze de eindscore op 5-0. Deze keer leverde Andrès Iniesta de eindpass.