AZ weet tiental NEC niet op de knieën te krijgen

7 april 2013, 16:26   Bijgewerkt: 7 april 2013, 16:35

AZ heeft een kostbaar puntje (1-1) weggekaapt bij NEC uit Nijmegen. De thuisclub hoefde na vier opeenvolgende nederlagen eindelijk eens niet met lege handen de kleedkamer op te zoeken. NEC eindigde het matige maar soms wel vermakelijke duel met 10 man, nadat Nick van der Velden een half uur voor tijd met rood van het veld moest.

Na ruim een kwartier kwam AZ op voorsprong. Adam Maher rondde een individuele actie af met een doeltreffend schot, dat buiten bereik van doelman Gábor Babos tegen de touwen sloeg. Lang plezier had de Alkmaarse ploeg niet van die meevaller. Nog geen 2 minuten later kogelde Kevin Conboy een vrije trap achter de kansloze keeper Esteban: 1-1

In de open, maar niet al te sprankelende wedstrijd kregen beide teams voor de pauze de kans om op voorsprong te komen. Altidore en Platje wisten echter geen raad met de mogelijkheden die zij kregen.

AZ rook plotseling de kans op de winst. Met debutant Aron Jóhansson bracht trainer Gertjan Verbeek een extra aanvaller in. Meer dan mogelijkheden voor Altidore en Roy Beerens leverde het slotoffensief van AZ niet op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen