"Was zelfs met gebroken been doorgegaan"

7 april 2013, 19:40   Bijgewerkt: 7 april 2013, 21:55

De eerste drie minuten van zijn invalbeurt tegen Heracles Almelo zal Jasper Cillessen niet snel vergeten. De doelman, die in het veld kwam omdat Kenneth Vermeer een rode kaart kreeg, plukte direct na zijn entree een vrije trap uit de hoek, stond met een uittrap aan de basis van de 2-0 voor Ajax én kwam groggy op het veld te liggen.

Dat laatste gebeurde na een botsing met Ricardo van Rhijn, die in een poging een doelpunt te voorkomen zijn eigen keeper over het hoofd zag. “Het was een aardige tik”, lacht Cillessen in gesprek met de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

De botsing leek grote gevolgen te hebben, want de keeper bleef enige tijd roerloos liggen. “Ik voelde alles een beetje draaien. Maar ik ben niet buiten bewustzijn geweest hoor. “Gelukkig kan ik door”, was het eerste dat ik dacht toen ik merkte dat er niets aan de hand was. Maar ik zou zelfs met een gebroken been doorgegaan zijn, zei ik tegen onze clubarts toen hij me verzorgde op het veld", lacht hij met enige bravoure.

Last van de botsing met Van Rhijn heeft Cillessen niet meer. “Ik ben al nagekeken door de teamarts, er is niets aan de hand. Ik heb ook geen hoofdpijn of zo."

Dat wil hij ook in Eindhoven doen. “Dit zijn wedstrijden waar ik zelfs als wisselspeler enorm naartoe zou leven. Nu ik zelf mag spelen, is dat alleen maar extra het geval.”

Van zijn invalbeurt tegen Heracles kreeg hij in ieder geval vertrouwen. "Meteen zo'n vrije trap pakken is lekker", geeft hij toe. "Die wil ik vanavond wel even terugzien op televisie. Op zo'n moment geniet je wel even. Zeker als daarna meteen de 2-0 valt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen