Eenvoudige overwinning Cambuur in Dordrecht

8 april 2013, 22:01

SC Cambuur blijft na een 3-0 overwinning bij FC Dordrecht bovenin meedoen in de Jupiler League. De Friezen wonnen maandag voor de derde keer op rij en nestelen zich daardoor op de derde plek naast Sparta, dat wel een beter doelsaldo heeft.

In Brabant maakte Martijn Barto al na acht minuten de openingstreffer. De voorsprong van Cambuur kwam in het vervolg niet meer in gevaar. Door twee doelpunten van Erik Bakker liet de ploeg uiteindelijk uit naar een comfortabele 3-0 zege. Zijn laatste treffer maakte hij in blessuretijd vanaf de strafschopstip.

Door de overwinning is de Friese club de nieuwe koploper in de vierde periode. In de reguliere stand bedraagt de achterstand op koploper FC Volendam twee punten. Helmond Sport heeft weliswaar twee punten meer dan Cambuur en Sparta, maar speelde ook een wedstrijd meer. Voor de Brabanders staan nog drie duels op het programma, de andere titelkandidaten spelen er nog vier.