Bekritiseerde Marcelo droomt van Barcelona

13 april 2013 – PSV-verdediger Marcelo hoopt in de toekomst de overstap te kunnen maken naar een Europese topclub. De 26-jarige Braziliaan maakt in Eindhoven niet altijd een even betrouwbare indruk. Zijn ambities lijken daar niets onder te lijden. Tegenover de NOS laat hij weten te dromen van Barcelona.

"Natuurlijk wil ik naar een topclub in Engeland of Spanje. Alle spelers dromen daarvan. Dat geldt ook voor mij. Ik ben hier al drie jaar en PSV is een goede springplan. Veel spelers van PSV stromen door naar grote clubs. Afellay ging naar Barcelona, Romario ook. Als ik hier goed blijf speler, denk ik dat ik ook zo'n kans maak", aldus Marcelo.

Dat hij regelmatig het mikpunt van kritiek is, vindt hij niet gemakkelijk. "Dat is moeilijk, omdat ze denken dat ik het niet kan verstaan. Maar ik begrijp heel veel van wat er gaande is. Ik begrijp de kritiek wel, dat is ook belangrijk voor een speler. Maar het moet wel terechte kritiek zijn, het moet ergens op slaan. Geen kritiek om de kritiek zelf."

PSV

gerelateerd