Wouters: "Groot compliment voor jeugdopleiding"

21 april 2013, 18:12

Voor trainer Jan Wouters van FC Utrecht was de thuiszege op NAC Breda (3-0) zondag niet de grootste overwinning van de dag. "Voor mij is de grootste winst dat we een flink aantal jongens aan het werk hebben kunnen zien, die normaal minder aan spelen toekomen."

Utrecht is al zeker van de play-offs om Europees voetbal en speelt de resterende drie duels vooral nog om de eer. Wouters was dan ook al van plan wat meer reserves de kans te geven, maar dat gebeurde tegen NAC vanwege blessures en schorsingen vooral uit nood. "Zo zie je maar dat zoiets moeilijk te plannen valt. We eindigden het duel met spitsen uit de A-jeugd en de beloften. Dat is een groot compliment voor onze jeugdopleiding."

Wouters erkende dat het voor spelers moeilijk kan zijn om ook de resterende drie duels voor de play-offs optimaal geconcentreerd te blijven. "Maar je speelt uiteindelijk ook voor de trots en eer, dus dat er niets op het spel staat zou ik tussen aanhalingstekens zetten."

Hij is niet bang dat Utrecht mogelijk wat slapper aan de nacompetitie zal beginnen. "Ik weet dat er in zulke belangrijke wedstrijden juist weer iets extra's boven komt: een stukje extra motivatie. Spelers sloven zich dan toch weer wat meer uit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen