Engelse voetbalbond klaagt bijtende Suarez aan

22 april 2013, 19:03   Bijgewerkt: 22 april 2013, 20:26

De Engelse voetbalbond FA heeft maandag zoals verwacht Luis Suarez aangeklaagd wegens gewelddadig gedrag. De aanvaller van Liverpool beet zondag in de competitiewedstrijd tegen Chelsea (2-2) tegenstander Branislav Ivanovic in de arm. Dat bizarre en opmerkelijke incident op Anfield Road ontging scheidsrechter Kevin Friend.

De oud-Ajacied, die vrij snel na de wedstrijd telefonisch en via Twitter excuses aanbood aan Ivanovic, heeft tot dinsdagavond de tijd om te reageren op de aanklacht van de FA. Een onafhankelijke tuchtcommissie buigt zich woensdag over de zaak.

Suarez werd in 2010 voor zeven duels geschorst nadat hij als speler van Ajax PSV'er Otman Bakkal in de nek had gebeten. In Engeland wordt schande gesproken van het gedrag van de Uruguayaan, die al is omgedoopt in 'Kannibaal van Anfield' en 'Dracula van de Reds'. Liverpool legde de topschutter van de Premier League een flinke boete op, die naar verluidt overeenkomt met twee weeksalarissen.

De clubleiding van de Reds peinst er echter niet over om Suarez, die al vaker in opspraak is geraakt, te ontslaan. "We gaan weliswaar met hem werken aan zijn discipline, maar hij blijft een heel belangrijke speler voor deze club", verklaarde directeur Ian Ayre. "Hij heeft vorig jaar een 4-jarig contract ondertekend en we willen allemaal heel graag dat hij zo lang bij ons blijft."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen