Celta te sterk voor Zaragoza in degradatieduel

22 april 2013, 23:57

Celta de Vigo mag nog altijd blijven hopen op handhaving in de Spaanse Primera División. De Galiciërs versloegen maandag hun belangrijkste degradatieconcurrent Real Zaragoza in een rechtstreeks duel. In Vigo werd het 2-1.

Door een doelpunt van Cristian Sapunaru kwamen de bezoekers, met verdediger Glenn Loovens negentig minuten binnen de lijnen, na een klein halfuur spelen op voorsprong. Tien minuten later bracht Alex López de thuisploeg weer langszij. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar Mario Bermejo besliste anders. Hij bezorgde Celta met een doelpunt in de negentigste minuut alsnog de volle buit.

Door de zege moet Zaragoza Celta weer naast zich duiden. Beide ploegen hebben met nog zes wedstrijden te spelen 27 punten. De achterstand op de veilige zeventiende plek bedraagt slechts twee punten.