Dingsdag: "FC Basel steekt er hier echt bovenuit"

25 april 2013, 13:00   Bijgewerkt: 25 april 2013, 13:19

Voor vier teams begint vanavond het laatste deel van de 'Road to Amsterdam', de weg naar de finale van de Europa League in de ArenA. De grootste verrassing in de halve eindstrijd is het Zwitserse FC Basel, dat zich ten koste van onder meer FC Zenit en Tottenham Hotspur bij de laatste vier schaarde. “Het is een heel goede ploeg, iedereen is op elkaar ingespeeld”, zegt de Nederlandse verdediger Michael Dingsdag, die onder contract staat bij concurrent FC Sion, tegen FCUpdate.nl.

Chelsea, Fenerbahçe en Benfica. Het zijn gerenommeerde clubs uit grote voetballanden die in de halve finale van de Europa League staan. En dus FC Basel, dat donderdag in het eigen St. Jakob Park tegenover regerend Champions League-houder Chelsea staat. Zwitserland, een land waar het vooral om ijshockey en andere wintersporten draait, doet plotseling mee in de top van het Europese voetbal.

Dingsdag weet waar hij over praat, want de oud-speler van Vitesse en SC Heerenveen verblijft al sinds 2010 in het Alpenland. De 30-jarige verdediger staat onder contract bij FC Sion, de huidige nummer vier van de  Raiffeisen Super League. “Het niveau is best aardig”, zegt hij over de Zwitserse competitie. “Je moet het zo zien: de nummer één hier, is qua niveau te vergelijken met de nummers één en twee in Nederland. De Zwitserse nummer twee kan je dan weer vergelijken met de nummers drie en vier van de Eredivisie, et cetera. Wij staan vierde, dus in Nederland zouden wij waarschijnlijk horen bij de groep strijdt om deelname aan de play-offs om Europees voetbal.”

Dingsdag sluit niet uit dat FC Basel, dat vorig seizoen al ten koste van Manchester United de achtste finale van de Champions League bereikte, zelfs de finale van de Europa League haalt. “Je weet het nooit. Natuurlijk heeft FC Basel kans tegen Chelsea, iedereen heeft kunnen zien wat er vorig seizoen tegen Manchester United gebeurde. Ik hoop dat ze het redden, dat zou voor het Zwitserse voetbal alleen maar goed zijn. Dat levert ons, op termijn, weer een extra Europees ticket op.”

Of Dingsdag daar nog van kan profiteren, weet hij niet. Het contract van de verdediger in Sion loopt komende zomer af en waar zijn toekomst ligt is nog onduidelijk. “Ik heb hier drie goede jaren gehad, we zijn nu aan het rondkijken”, zegt de Amsterdammer. “Ik sta voor alles open. Maar belangrijk voor mij is vooral het sociale aspect. Ik heb een kind van bijna zeven, ik ga alleen ergens voetballen als daar een goede school voor hem is. Want als het met hem goed gaat, gaat het met het hele gezin goed. Als hij iedere dag huilend thuis komt van school, is geld echt niet het belangrijkste.”

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen