Roda heeft Neméth terug voor cruciaal duel

26 april 2013, 11:41

Voor Roda JC Kerkrade is het dit weekend erop of eronder. De ploeg speelt zaterdag in het eigen Parkstad Limburg Stadion tegen RKC Waalwijk en moet winnen om zicht te houden op de 'veilige' vijftiende plaats, die momenteel in handen is van RKC. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bedraagt vier punten.

"Met nog drie wedstrijden voor de boeg en vier punten achterstand op RKC Waalwijk wordt het nu een zware klus om de nacompetitie te ontlopen. Dat neemt niet weg dat we er alles aan zullen doen om hen te verslaan", zegt coach Ruud Brood op de website van zijn club. Roda bewees zichzelf vorige week een bijzonder slechte dienst door te verliezen van Willem II, de hekkensluiter. Brood: "Dat we RKC bij een zege nog niet volledig kunnen achterhalen, blijft natuurlijk een hard gelag. Toch was er de afgelopen week geen tijd om daar lang ziek van te zijn. Bij een overwinning kunnen we de concurrentie weer ruiken en is alles weer mogelijk. Daar gaat het nu om."

Positief voor Brood is dat hij tegen RKC waarschijnlijk weer over Krisztián Németh kan beschikken. De Hongaar, evenals Brood afgelopen zomer overgekomen uit Waalwijk, is hersteld van een blessure. "Gelukkig ziet het er naar uit dat Krisztián na zijn enkelblessure weer deel uitmaakt van de selectie. Krisztián is creatief in de kleine ruimtes, heel balvast en een speler die zijn eigen mogelijkheden kan creëren. Nu zal hij zichzelf nog moeten belonen door zijn kansen te benutten. Ik ben in ieder geval blij dat hij er weer bij is, de komende weken kunnen we hem goed gebruiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen