Milan toont veerkracht en verslaat Catania

28 april 2013, 22:55

AC Milan heeft zondag met enige moeite de derde plaats in de Serie A verdedigd. De Noord-Italiaanse club won thuis met 4-2 van Catania, maar sloeg pas in de slotfase toe.

Halverwege de tweede helft leidden de Siciliaanse bezoekers, die met zes Argentijnen en een Uruguayaan aantraden, nog met 2-1. Nicola Legrottaglie zette Catania op voorsprong, vlak voor rust maakte Mathieu Flamini gelijk op aangeven van de in Duitsland geboren Ghanese international Kevin-Prince Boateng.

Gonzalo Bergessio bracht na rust een verrassing nabij. Invaller Giampaolo Pazzini, met twee treffers in drie minuten, en Mario Balotelli beslisten anders. Die laatste benutte in blessuretijd een strafschop.

Milan blijft met de overwinning op koers voor de voorrondes van de Champions League. De Milanezen staan derde en verdedigen een voorsprong van één punt op nummer vier Fiorentina. In de Serie A zijn nog vier wedstrijden te spelen.